Even voorstellen

Deze site is speciaal bedoeld voor ondersteuning van de actie voor de uitbreiding van het muziekcentrum. Meer informatie over muziekvereniging Aurora vindt u op de eigen website van van de vereniging. Desondanks bieden we hier onder toch een korte introductie.

Harmonie Aurora is een bloeiende muziekvereniging die al meer dan 120 jaar zorgt voor de muzikale omlijsting van het dorp. Zo speelt Aurora bij Koningsdag, de Nationale Dodenherdenking, de Avondvierdaagse en de intocht van Sinterklaas. Ook speelt Aurora meerdere keren per jaar belangeloos voorde ouderen in Driebergen, zoals op Kerstavond in de verzorgingshuizen. Aurora zorgt ervoor dat kinderen muziekles in het dorp kunnen krijgen onder professionele begeleiding en al snel samen met anderen in een orkest kunnen spelen. Onze vier orkesten bieden voor elk wat wils.

Het Harmonieorkest bestaat uit ongeveer 50 blazers met slagwerk, een gevarieerd gezelschap van alle leeftijden. Het orkest geeft vaak optredens, in de Grote Kerk en in Maitland Theater, maar ook in het eigen muziekcentrum.

Het Opstaporkest is een leerlingenorkest voor zowel startende als herstartende muziekanten van alle leeftijden.

De Slagwerkgroep richt zich op ritmes, heeft een eigen sound en leidt veelzijdige slagwerkers op voor de andere orkesten van Aurora. Ook zijn ze onmisbaar voor de straatoptredens van de Harmonie.

De Dweilband “DAD Barst Los” speelt strakke nummers op feesten en partijen en zorgt voor een enorm vrolijke sfeer.